preskoči na sadržaj

Osnovna škola Dr. Ivana Novaka Macinec

 > Naslovnica
Aktualnosti

Drugi obrazovni materijali za šk.god. 2022./2023. Vijest ima dokument u privitku

Autor: ANDREA MATIĆ, 8. 7. 2022. 10:38

U priloženim dokumentima nalazi se popis drugih obrazovnih materijala koji će se korisiti u idućoj školskoj godini. Druge obrazovne materijale kupuju roditelji.

 

 
 [više]

Poteškoće u korištenju tel. linije

Autor: Josipa Strnišćak, 6. 7. 2022. 12:15

Poštovani,

zbog poteškoća u radu telefonske linije tajništva, molimo Vas da pozive upućujete na tel. broj 040858749.

 [više]

Etwinning u našoj školi

Autor: Josipa Strnišćak, 30. 6. 2022. 08:58

Ove godine naša škola sudjelovala je u četiri eTwinning projekta i jednom eTwinning događaju.

Kroz eTwinning događaj zajedno s 430 drugih učitelja diljem svijeta obilježili smo International Dot Day čitajući priču Petera Reynoldsa: The Dot nakon čega su se učenici kreativno izrazili na satovima engleskog jezika.

U mjesecu rujnu pokrenuli smo projekt European Day of Languages 2021. Učenici četvrtih, šestih i sedmih razreda nizom aktivnosti obilježili su Europski dan jezika sa svojim učiteljicama Anetom Horvat, Dijanom Kirić i Ivom Varga te partnerima iz Hrvatske, Rumunjske, Turske, Poljske, Francuske, Portugala, Grčke i Litve. Kao završna aktivnost odigran je kviz znanja u kojem su sudjelovali predstavnici svih učenika predmetne nastave te su naši učenici zauzeli 5. mjesto!

 [više]

Odabir udžbenika za šk.god. 2022./2023. Vijest ima dokument u privitku

Autor: ANDREA MATIĆ, 29. 6. 2022. 13:10

U privitku donosimo Odluku o odabiru obveznih udžbenika i dodatnih radnih materijala te popis istih za šk. godinu 2022./2023.

 [više]

Obavijest o održavanju dopunskog rada

Autor: Josipa Strnišćak, 24. 6. 2022. 16:04

Dragi roditelji i učenici, 

Učiteljsko vijeće Osnovne škole dr. Ivana Novaka Macinec utvrdilo je trajanje dopunskog nastavnog rada za učenike koji su na kraju nastavne godine bili ocijenjeni ocjenom nedovoljan iz najviše dva nastavna predmeta. 

 

Dopunski nastavni rad će se održavati od 27.6.2022. do 1.7.2022. po tri sata ukupnog trajanja od:

 • matematika (5. i 7. razredi) - 15 sati

 • hrvatski jezik (7. razredi) - 15 sati

 • kemija (7. razredi) - 15 sati

 • povijest (7. razredi) - 10 sati

 • povijest (8. razredi) - 15 sati 

 

Svi učenici upućeni na dodatni nastavni rad obavezni su ga pohađati. 

 
 
 [više]

Ljetni kamp tehničke kulture

Autor: Josipa Strnišćak, 20. 6. 2022. 12:09

 

U privitku donosimo pozivnicu za V. ljetni kamp.

 [više]

Predškolarci na ranču Ponyland

Autor: ANDREA MATIĆ, 16. 6. 2022. 13:15

Nakon cjelogodišnjeg truda i rada, predškolske skipine "Slonići" i "Lavići" uputile su se na zasluženi izlet. Posjetili su ranč Ponyland u Murskom Središću gdje su upoznali razne zanimljive životinje: konje, pony konje, patuljaste koze, kuniće, divlje guske, domaće i divlje patke, psa... Oduševljenju i veselju nije bilo kraja jer su naši hrabri predškolci imali priliku jahati pony konje. Razgovor o životinjama nastavio se na putu do Čakovca gdje su se počastili sladoledom. 
 
 [više]

UPIS ZA PRVAŠIĆE IZ GORNJEG HRAŠĆANA

Autor: ANDREA MATIĆ, 15. 6. 2022. 15:48

Dragi roditelji!

Pozivamo vas na upis u 1. razred koji će se održati u četvrtak, 23.6.2022. u 10.00 u Područnoj školi u Gornjem Hrašćanu. Sa sobom povedite svoje dijete jer će tom prilikom upoznati svoju učiteljicu, kao i svoje buduće prijatelje iz razreda.

Molim vas da svoj dolazak potvrdite našoj stručnoj suradnici na e-mail: simona.borko@skole.hr

Radujemo se susretu i druženju sa svima vama!

 [više]

Izvješće s terenske nastave

Autor: ANDREA MATIĆ, 14. 6. 2022. 09:06

U ponedjeljak, 6. lipnja u 8.00 sati svi učenici četvrtih razreda naše škole krenuli smo u Šibenik na terensku nastavu. Prvo smo stali u Karlovcu kako bismo posjetiti Aqatiku. Tamo smo razgledali slatkovodne ribe i saznali zanimljivosti o  njima. Zatim smo nastavili put prema Zadru gdje smo vidjeli Morske orgulje, Pozdrav Suncu, crkvu svetog Donata i zadarsku katedralu. Poslije smo stigli u hotel u Šibeniku i odmorili se.

 

 [više]

OSMAŠI NA ZASLUŽENOM MATURALCU

Autor: ANDREA MATIĆ, 8. 6. 2022. 21:02

Naši osmaši konačno su dočekali svoj dugo očekivani maturalac, tj. terensku nastavu u trajanju od 31. svibnja do 3. lipnja. U polasku su posjetili Aquatiku, slatkovodni akvarij u Karlovcu te gradove Nin i Zadar s njihovim kulturno-povijesnim znamenitostima. Upoznali su i znamenitosti Krešimirova grada Šibenika u kojem su bili i smješteni. Plovili su i brodom do obližnjeg otoka Krapnja te saznali kako su se tamošnji stanovnici bavili spužvarstvom. Najviše uzbuđenja bilo je u danu posjeta Nacionalnome parku Krka te Sokolarskome centru u Dubravi gdje su učenici pokazali svoju neustrašivost pred pticama grabljivicama. Na dan povratka posjetili su i Smiljan gdje su saznali brojne pojedinosti o životu i radu našeg najvećeg izumitelja Nikole Tesle.

 [više]

Likovni natječaj „Postani kreativan“

Autor: ANDREA MATIĆ, 8. 6. 2022. 12:11

Kako bi kod učenika pobudili volju za stvaranjem, Gospodarska škola Čakovec već nekoliko godina organizira i provodi projekt „Postani kreativan“. Cilj projekta je potaknuti učenike osmih razreda s područja Međimurske županije na kreativno likovno izražavanje i približiti im zanimanja krojač i modni tehničar. Ove godine pohvale za originalne modne kreacije primile su naše vrijedne učenice Laura Horvat i Vita Škrobar, pod mentorstvom učiteljice Kristinke Vugrinec i učiteljice Mirne Žerjav.

 [više]

TERENSKA NASTAVA 2. RAZREDA

Autor: ANDREA MATIĆ, 8. 6. 2022. 09:23

Učenici drugih razreda, pod vodstvom učiteljica Dušanke Keresteš, Sanje Tkalec te Veronike Vincek, petak 27.05.2022. proveli su na terenskoj nastavi.
 [više]

Terenska nastava šestih razreda

Autor: Josipa Strnišćak, 6. 6. 2022. 12:39

U četvrtak, 2.6.2022., učenici šestih razreda naše škole bili su na terenskoj nastavi u Žabniku na rijeci Muri.

Uz stručno vodstvo djelatnica Centra za posjetitelje Med dvemi vodami naučili su zanimljivosti o rijeci Muri te njenom biljnom i životinjskom svijetu. Lovili su i proučavali leptire, vretenca, pčele, bumbare, promatrali ptice i  biljne vrste…

Bilo im je zabavno i jako poučno.

Više fotografija pogledajte u FOTOGALERIJI.

 [više]

IZVJEŠĆE O PROVEDBI AKTIVNOSTI U SKLOPU INICIJATIVE POMOZI MI DA RAZUMIJEM KAKO SE OSJEĆAM

Autor: ANDREA MATIĆ, 31. 5. 2022. 08:25

U Osnovnoj školi dr. Ivana Novaka Macinec provedena je inicijativa Pomozi mi da razumijem kako se osjećam. Ova inicijativa financirana je od strane REYN – Hrvatska te se provodila s ciljem osiguravanja boljih prilika za razvoj i učenje djece Roma.

U inicijativu je bio uključen 51 učenik prvih razreda matične škole pod vodstvom učiteljica razredne nastave Kristine Balent, Darinke Kirić i Željke Jakovljev te stručnih suradnica škole Andree Matić i Ele Okreša Đurić.

 [više]

Uma je osvojila 4.mjesto na nacionalnoj razini natjecanja Čitanjem do zvijezda

Autor: ANDREA MATIĆ, 29. 5. 2022. 09:54

U snažnoj konkurenciji od 44 predivna kreativna plakata, naša učenica Uma Kirić (8.a) svojim odlično pripremljenim izlaganjem i sjajnim likovnim radom osvojila je 4.mjesto! 

 [više]

Terenska nastava sedmih razreda

Autor: Josipa Strnišćak, 28. 5. 2022. 11:53

Učenici sedmih razreda naše škole ovaj tjedan proveli su četiri dana na terenskoj nastavi istražujući ljepote naše Hrvatske. Putovanje su započeli razgledavanjem slatkovodnog akvarija u Karlovcu te nastavili dalje prema povijesno važnim gradovima Ninu i Zadru da bi konačno stigli do krajnjeg odredišta u Šibeniku gdje su bili i smješteni. Već sljedećeg dana put ih je odveo sve do otoka Prvića gdje su se upoznali sa životom i radom Fausta Vrančića. Nakon slobodnog vremena za kupanje i razne sportske aktivnosti uputili su se u razgledavanje Šibenika. Trećeg dana put ih je odveo do NP Krka gdje su šetnjom razgledali sve ljepote parka nakon čega su na povratku do hotela svratili do Sokolarskog centra gdje su se upoznali sa životom ptica grabljivica. Neki učenici iskazali su veliku hrabrosti približivši se pticama na minimalnu udaljenost. Ostatak vremena iskorišten je za kupanje i slobodno aktivnosti sve do sljedećeg dana kada su na povratku kući učenici sa svojim razrednicama svratili do Memorijalnog centra Nikola Tesla i tim posjetom zaključili izuzetno zanimljiva četiri dana.

Tijek terenske nastave možete pogledati u našoj FOTOGALERIJI.

 [više]

Dan sporta

Autor: Josipa Strnišćak, 28. 5. 2022. 11:50

SVJETSKI DAN SPORTA U OŠ DR. IVANA NOVAKA MACINEC

Ove je srijede (25.05.) u našoj školi obilježen Svjetski dan sporta.
Cijela se škola digla na noge i aktivnim prijepodnevom odala počast svim sportovima i sportašima. Prvi na teren izašli su 7. i 8. razredi koji su svoje sportske vještine pokazali u nogometu i odbojci na pijesku. Posebno je zanimljiv bio nogometni susret učenika i učitelja, gdje su se ipak bolje snašli iskusniji učitelji te na kraju, rezultatom 5:2, svladali učenike. Nakon toga na teren izlaze učenici 5. i 6. razreda, koji su svoju spretnost pokazali kroz čitav niz štafeta. Još jednom se pokazalo kako u sportu nije važna samo pobjeda, da sport ne mora biti samo natjecanje i nadmetanje, već da u njemu mogu SVI sudjelovati i to s osmijehom na licu!
Učenici razredne nastave ovaj dan obilježili su trčanjem krosa, skakanjem u vreći, potezanjem užeta i štafetnim prenošenjem loptice žlicom.
Kako nam je bilo, pogledajte na fotografijama.

 [više]

Posjet manifestaciji Mali gastro

Autor: ANDREA MATIĆ, 27. 5. 2022. 12:37

Učenice osmih razreda naše škole posjetile su 26.5.2022. manifestaciju Mali gastro s pedagoginjom Elom. Srednja škola Prelog organizirala je ovu manifestaciju ispred Osnovne škole Prelog kako bi informirala učenike osmih razreda o smjerovima koje nude za upis te uspjesima koje postižu. Na manifestaciji je prikazano što ova srednja škola nudi, kako radi i koje prilike pruža svojim učenicima. 

 [više]

Sportsko druženje učenika 1.d i 4.d, Gornji Hrašćan

Autor: ANDREA MATIĆ, 27. 5. 2022. 08:54

Smijeh, igra, radost, zdravlje...

Više fotografija pogledajte na našoj facebook stranici: link

 [više]

TERENSKA NASTAVA 3. RAZREDA

Autor: ANDREA MATIĆ, 24. 5. 2022. 07:01

U srijedu,17.05.2022., učenici 3. razreda naše škole bili su na terenskoj nastavi u Centru za posjetitelje “Med dvemi vodami” u Križovcu.

Tamo su ih  dočekale djelatnice Centra koje su ih provele kroz postavu Centra gdje su se kvalitetno pripremili kroz radionicu, videoprojekcije i razgled postava, a zatim su primijenili usvojene sadržaje istražujući prirodu uz rijeku Muru, u Žabniku. Ponovili su sadržaje o vodama i životinjama zavičaja te naučili nešto novo  o rijeci Muri, čuvarima prirode, šumarima i prirodi u prošlosti, o različitim životinjama koje se nalaze u našem kraju - leptir plavac, žabe, gušteri, zmije, rode … U na našoj facebook stranici možete vidjeti kako su se proveli.

 [više]

SVIJET KUKACA

Autor: ANDREA MATIĆ, 24. 5. 2022. 06:55

Učenici Biološke i Ekološke grupe i njihove voditeljice Martina Mužic i Monika Mesarić posjetili su Entomološki muzej u Varaždinu. Upoznali su zbirku Svijet kukaca na otprilike 4500 izložaka, entomološke preparate, dermopreparate kralježnjaka, herbarijske primjerke biljaka, uvećane modele kukaca, fotografije. Bilo je poučno, zanimljivo i zabavno.

Monika Mesarić

 
 [više]

eTwinning projekt First graders learn English – Prvašići uče Engleski

Autor: ANDREA MATIĆ, 21. 5. 2022. 09:03

Učenici 1.d razreda Područne škole Gornji Hrašćan ove školske godine uključeni su u eTwinning projekt First graders learn English – Prvašići uče Engleski, koji je s njima provodila učiteljica Aneta Horvat.

 [više]

CICKAJ, MEŠAJ, VORDAJ VEGE! :)

Autor: ANDREA MATIĆ, 21. 5. 2022. 09:00

Učenici  2. B  i  2. C   razreda, pod pregačama učiteljica Sanje Tkalec i Veronike Vincek u svibnju su sudjelovali u natjecanju “Kaufland škola voća i povrća”.

 

 
 [više]

POSJET PARAGU

Autor: ANDREA MATIĆ, 21. 5. 2022. 08:42

Učenici  2. A, 2. B  i 2. C  razreda, 11.5.2022. posjetili su Parag u sklopu izvanučioničke nastave prirode i društva “Moje mjesto”.

Učenici su bili uzbuđeni te su kao pravi domaćini učiteljicama pokazali mjesto svog stanovanja. Zajedno su prošetali ulicama Praga te pozdravili stanovnike naselja.

 [više]

ROMSKE DUŠE OSVOJILE 1. NAGRADU NA FESTIVALU DJEČJEG GLAZBENOG STVARALAŠTVA

Autor: ANDREA MATIĆ, 17. 5. 2022. 20:14

 

Po peti put u zagrebačkome Muzeju suvremene umjetnosti 12. svibnja održan je Festival dječjeg glazbenog stvaralaštva i to u kategorijama „Školska mjuza“ i „Mjuzikl“. Sudjelovalo je 11 škola iz cijele Republike Hrvatske, a među njima i TS Romske duše: Simon Oršuš, Dino Balog, Denis Balog, Renato Balog, Patrik Balog (svi iz 5.a), Dominik Balog (6.c) te solistica Vjera Škrobar, učenica 3.c razreda PŠ Gornji Hrašćan. 

 [više]

Priredba povodom Dana škole

Autor: ANDREA MATIĆ, 16. 5. 2022. 16:41

U petak, 13. svibnja, roditelji, učenici, učitelji i zaposlenici škole okupili su se kako bi proslavili naš dan - Dan škole. Voditeljice Vita i Uma provele su nas kroz glazbene, dramske i plesne točke.

 

 [više]

TERENSKA NASTAVA U VUKOVARU

Autor: ANDREA MATIĆ, 16. 5. 2022. 08:21

Učenici i razrednici osmih razreda nastavni dan 12. svibnja proveli su u Vukovaru. Od ranih jutarnjih sati bili su na putu te prvo obišli izložbeni prostor Memorijalnog centra Domovinskog rata Vukovar gdje su i poslušali stručno predavanje o Domovinskom ratu.

 [više]

Srđan Oršoš osvojio 3.mjesto na županijskoj razini natjecanja LIK 2022.

Autor: ANDREA MATIĆ, 12. 5. 2022. 08:15

Uspjesi ove godine i iz natjecanja iz likovne kulture! Natjecanje - izložba učenika osnovnih i srednjih škola iz područja vizualnih umjetnosti i dizajna – LIK 2021./2022. inspirirala je učenike iz 21 škole te je na natjecanje pristiglo sveukupno 63 rada i to 58 iz osnovnih škola te 5 radova učenika srednjih škola. Osnovnoškolci su istraživali temu „Ljudsko tijelo“, a zadatak je bio rekomponirati crno-bijelu reprodukciju poznatog umjetničkog djela ostvarujući ritam ploha u komplementarnom kontrastu. Sve to su trebali napraviti u likovnoj tehnici kolaža.
 
 [više]

Akcija sakupljanja papira

Autor: Josipa Strnišćak, 12. 5. 2022. 07:20

IZNIMNO USPJEŠNA AKCIJA SAKUPLJANJA STAROG PAPIR

 

U ponedjeljak 9. svibnja organizirano je međurazredno natjecanje u sakupljanju starog papira. Natjecanje je bilo uzbudljivo za učenike i vrlo plodonosno jer je sakupljeno čak 1313 kg starog papira u matičnoj i 402,5 kg u područnoj školi što ukopno iznosi 1715,5 kg.

Učenici i njihovi roditelji vrijedno su donosili i dovozili stari papir koji su sakupili kod kuće. Pohvaljujemo sve koji su doprinijeli uspjehu akcije, također zahvaljujemo roditeljima na uloženom trudu i podršci koji su se angažirali oko dovoza papira, bez kojih akcija ne bi bila tako uspješna.

Pobjedu je odnio 7.a  sa 361 kg sakupljenog papira, drugi je 7.b koji je sakupio 225,8 kg, a treći je 8. a sa 131,6 kg sakupljenog papira.

 [više]

Prvašići iz PŠ Gornji Hrašćan posjetili matičnu školu i knjižnicu

Autor: ANDREA MATIĆ, 11. 5. 2022. 19:34

Učenici 1.d razreda PŠ Gornji Hrašćan u ponedjeljak su posjetili svoju matičnu školu u Macincu i pripadajuću knjižnicu te se dobro zabavili. Saznali su koliko knjiga ima u knjižnici, kako knjižničarka upamti koji učenik je posudio koju knjigu te su na par trenutaka i sami postali knjižničari!

 
 [više]

Izložba učeničkih radova na temu „Sport i sportska rekreacija Roma u Međimurske županije“

Autor: ANDREA MATIĆ, 9. 5. 2022. 10:45

U čakovečkoj zgradi Scheier u petak 6. svibnja u 10 sati svečano je otvorena izložba literarnih i likovnih radova te fotografija na temu sportskih aktivnosti u koje su uključeni učenici romske nacionalne manjine. Izložba je nastala u sklopu projekta „Međimurje – europska regija sporta 2022.“ s ciljem uključivanja Roma u različite sportske aktivnosti, a organizirali su je: Međimurski savez sportske rekreacije „Sport za sve“, Međimurska županija, Vijeće romske nacionalne manjine Međimurske županije i Zajednica sportskih udruga i saveza Međimurske županije.

 [više]

HARRY POTTER WEEK

Autor: ANDREA MATIĆ, 9. 5. 2022. 10:39

U svijetu gotovo da i nema čovjeka koji nije čuo za malenog čarobnjaka imenom Harry Potter. Stekao je obožavatelje diljem svijeta pa tako ima i svoj dan – 2. svibnja u svijetu je poznat kao Harry Potter Day. U našoj školi to smo pretvorili u Harry Potter Week.

 [više]

Susret s književnikom Krunoslavom Mikulanom

Autor: ANDREA MATIĆ, 25. 4. 2022. 17:44

Učenici sedmih razreda imali su uzbudljiv prvi školski dan nakon proljetnih praznika. U posjet nam je došao književnik Krunoslav Mikulan.

 [više]

Obavijest roditeljima prvašića

Autor: Josipa Strnišćak, 22. 4. 2022. 15:53

Dragi roditelji!


Jučer su vam dostavljeni pozivi za utvrđivanje zrelosti vašeg djeteta radi upisa u 1. razred osnovne škole. Ako još niste, potražite ih u svojim poštanskim sandučićima.

Za sva pitanja i nedoumice obratite nam se na e-mail: simona.borko@skole.hr
Radujemo se susretu s našim budućim učenicima!

 [više]

Izvrsni rezultati

Autor: Josipa Strnišćak, 19. 4. 2022. 07:45

Medalja za odbojkaše

Odbojkaši naše škole sudjelovali su na finalnom županijskom natjecanju kojem je domaćin bila OŠ Belica. Natjecalo se 6 ekipa koje su to pravo stekle kroz kvalifikacijske turnire koji su održani u siječnju.
Sudionici ovog natjecanja bile su ekipe OŠ Draškovec, OŠ Belica, OŠ Štrigova, OŠ Donja Dubrava, OŠ dr. Ivana Novaka Macinec i  OŠ Kuršanec.

 [više]

Obavijest COVID-19

Autor: Josipa Strnišćak, 11. 4. 2022. 10:36

Poštovani roditelji, dragi učenici,

obavještavamo vas da je Hrvatski zavod za javno zdravstvo objavio preporuke vezane uz ukidanje dosadašnjih epidemioloških mjera i preporuka u odgojno-obrazovnim ustanovama tijekom pandemije COVID-19, a koje su dostupne na sljedećoj poveznici:

OBAVIJEST COVID-19

U skladu s preporukama, ukidaju se sve epidemiološke mjere i preporuke za odgojno-obrazovne ustanove, osim osnovnih (čišćenje, pranje ruku, provjetravanje).

Dakle, odgojno-obrazovni rad i nastava organizira se kao u vremenu prije pandemije COVID-19.

 

S poštovanjem,

                                               Ravnateljica škole: Božena Dogša, prof.

 [više]

Dan Roma 2022.

Autor: Josipa Strnišćak, 10. 4. 2022. 19:24

OBILJEŽEN SVJETSKI DANA ROMA
8. travnja u našoj školi poseban je dan. Ove godine obilježili smo taj dan svečanošću koju su pripremili učenici i njihovi učitelji, predškolci, njihove tete i gosti. Pjevalo se, recitiralo, plesalo, sviralo. Priredbi su nazočili i načelnik Općine Nedelišće, predstavnici romske zajednice te mnogobrojni roditelji i učenici.
Fotografije možete pogledati u našoj FOTOGALERIJI.
 [više]

Županijsko natjecanje iz hrvatskog jezika

Autor: Josipa Strnišćak, 1. 4. 2022. 11:32

Ema Fegeš, učenica 7. razreda, i Uma Kirić, učenica 8. razreda naše škole, nakon postignutog uspjeha na školskoj razini sudjelovale su na županijskom Natjecanju iz hrvatskoga jezika. U ovladavanju gramatičkim i pravopisnim pravilima pomagale su im njihove učiteljice hrvatskoga jezika Kristinka Vugrinec i Sandra Logožar.  Natjecanje je održano ove srijede, 30. ožujka, a domaćin županijske razine bila je Osnovna škola Prelog. Nakon kratkog programa i pozdravnih riječi učenici su pristupili  rješavanju ispitnih zadataka. Među 38 učenika sedmih i osmih razreda naše su učenice postigle zavidne rezultate te im i ovim putem čestitamo.

                                                                              Sandra Logožar, uč. hrvatskoga jezika

 [više]

Županijsko natjecanje iz biologije

Autor: Josipa Strnišćak, 30. 3. 2022. 12:45

17. ožujka 2022. održano je županijsko natjecanje iz biologije za učenike osnovnih škola u OŠ Hodošan. Na natjecanju je sudjelovala i učenica naše škole Lana Trbović iz 8.a razreda pod vodstvom mentorice Martine Mužic. Od 23. moguća, Lana je osvojila 14. mjesto.

U 12 sati prisustvovala je svečanom otvaranju županijskog natjecanja koje je otvorila predsjednica povjerenstva Kristina Vrabec. Nakon svečanosti svi uzvanici upućeni su na pisanje pisane provjere.

Lana je svestrana učenica koja je sudjelovala na županijskim natjecanjima iz kemije, povijesti i biologije. Čestitke Lani na sudjelovanju i postignutim rezultatima!

 [više]

Svjetski dan pjesništva obilježen susretom s pjesnikinjom Davorkom Črnčec

Autor: ANDREA MATIĆ, 23. 3. 2022. 11:04

 
Svjetski dan pjesništva obilježava se 21.ožujka, na prvi dan proljeća pa smo ga na osobit način obilježili i u OŠ dr. Ivana Novaka u Macincu.
Susret, koji je bio iznenađenje za učenike 7.a, donio je pregršt pjesničkih riječi, mnoštvo radoznalih i strpljivih pogleda.
Pjesnikinja je bila učenica naše škole, ali i učiteljica kemije, a sada je teta učenice Saše Borko.
 [više]

Broj PI

Autor: ANDREA MATIĆ, 22. 3. 2022. 08:37

 

14. 3. je vrlo važan dan za matematičare - obilježava se Dan broja 𝝅 i Međunarodni dan matematike!

Učenici šestih razreda su povodom ovog važnog dana cijeli tjedan provodili razne aktivnosti na satovima matematike. Izrađivali su od znamenki broja PI lanac, PI grad, bojali i ukrašavali te izrezivali slovo PI, gradili uz pomoć pločica Jenge broj PI te izrađivali straničnike. Uz pomoć tableta istraživali su o matematičarima Ludolphu van Ceulenu i Albertu Einsteinu te o broju PI i zanimljivostima o broju PI. Neke zanimljivosti koje su istaknuli na plakatima možete pročitati i u nastavku.

 [više]

„KLOKAN BEZ GRANICA“

Autor: Josipa Strnišćak, 21. 3. 2022. 15:59

Pod pokroviteljstvom Hrvatskog matematičkog društva 17. ožujka 2022. godine održano je po dvadeset i četvrti put Međunarodno matematičko natjecanje "Klokan bez granica".

Udruga "Klokani bez granica" međunarodnog je karaktera i okuplja predstavnike velikog broja Europskih zemalja. Njezin je cilj popularizirati matematiku i omogućiti širenje osnovne matematičke kulture. Glavna joj je zadaća organizacija igre - natjecanja "Matematički klokan" koja popularizira matematiku među mladima. Namjera je motivirati učenike da se bave matematikom izvan redovitih školskih programa.

 [više]

Obavijest COVID-19

Autor: Josipa Strnišćak, 21. 3. 2022. 15:45

Poštovani roditelji, dragi učenici!

Prema preporuci Ministarstva znanosti i obrazovanja, a u svezi s primjenom modela ukidanja samoizolacija u osnovnim i srednjim školama uz provođenje dobrovoljnog samotestiranja učenika, ovim putem javljamo kako je od petka, 18. ožujka 2022. potrebno provoditi ovu mjeru samo u slučaju pojave pozitivnog rezultata testa na SARS-COV-2 u razrednom odjelu. Dakle, učenici više ne trebaju provoditi samotestiranje prije polaska u školu, nego samo u slučaju pojave bolesti covid-19 u razredu.

 

Macinec, 18.3.2022.                                 Ravnateljica škole: Božena Dogša, prof.

 [više]

Izvođenje izvanučioničke nastave Vijest ima dokument u privitku

Autor: Josipa Strnišćak, 9. 3. 2022. 13:15

UI privitku donosimo smjernice o mogućnosti izvođenja izvanučioničke nastave vezano uz pandemiju COVID -19.

 [više]

Čitajte i učite kako ne biste postali magarci

Autor: ANDREA MATIĆ, 7. 3. 2022. 16:33

               U Godini čitanja udružile su svoje snage Knjižničarska i Medijska grupa te se svojim uratkom prijavile na natječaj Ministarstva kulture i medija za izradu videonajave knjige. Knjižničarke i filmaši uz pomoć učitelja koji su glumili u njihovom videu (Gabrijel Kovačić, Andrea Matić, Kristinka Vugrinec) izradili su najavu knjige Pinokio te njome pokušali gledatelje motivirati na čitanje.

 [više]

Uma ide na državno natjecanje!

Autor: ANDREA MATIĆ, 7. 3. 2022. 16:31

Uma Kirić, učenica 8.a razreda, izborila je svoje mjesto na državnoj razini natjecanja „Čitanjem do zvijezda“!

 [više]

COVID-19 mjere Vijest ima dokument u privitku

Autor: Josipa Strnišćak, 1. 3. 2022. 11:41

Poštovani, u privitku donosimo odluku o prestanku važenja odluke o uvođenju posebne sigurnosne mjere obveznog testiranja na virus sars-cov-2 te posebne sigurnosne mjere obveznog predočenja dokaza o testiranju, cijepljenju ili preboljenju zarazne bolesti covid-19 radi ulaska u prostore javnopravnih tijela.

 

 [više]

COVID-19 najnovije mjere Vijest ima dokument u privitku

Autor: Josipa Strnišćak, 28. 2. 2022. 08:57

U privitku donosimo najnovije Upute za sprječavanje i suzbijanje epidemije bolesti covid-19 vezano uz rad predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola u školskoj godini 2021./2022.

 

 [više]

Lidrano

Autor: Josipa Strnišćak, 22. 2. 2022. 10:30

Proteklog tjedna riječ je imala važnu ulogu – i ona napisana i ona izgovorena. Učenici naše škole sudjelovali su na međuopćinskoj smotri LiDraNo, u literarnom, dramskom i novinarskom stvaralaštvu.

Učenice 6.a na Lidranu s poznatim radijskim voditeljem i glumcem Matkom Buvačem

 

 [više]

Stoti dan škole

Autor: ANDREA MATIĆ, 18. 2. 2022. 17:44

Stoti dan škole projekt je koji se obilježava tradicionalno u brojnim europskim zemljama. Ove školske godine u projektu na eTwinnning platformi sudjeluje 270 škola iz Hrvatske i susjednih država. Projektu su se priključili i učenici 3. D razreda naše škole sa svojom učiteljicom S. Baksa.
 [više]

Obavijest roditeljima i učenicima

Autor: Josipa Strnišćak, 18. 2. 2022. 10:18

Poštovani roditelji, dragi učenici!

Obavještavamo vas da u ponedjeljak, 21.veljače 2022. godine počinje drugi dio zimskih praznika za učenike. Praznici završavaju u petak, 25. veljače 2022. godine.

S nastavom nastavljamo u ponedjeljak, 28. veljače 2022. godine prema uobičajenom rasporedu.

 

Macinec, 18.2.2022.                                            Ravnateljica škole: Božena Dogša, prof.

 [više]

Upute o samotestiranju Vijest ima dokument u privitku

Autor: Josipa Strnišćak, 10. 2. 2022. 16:32

U privitku donosimo UPUTE ZA UPORABU - HIGHTOP testa za samotestiranje kao i video primjene iste.

 [više]

Obavijest COVID-19 Vijest ima dokument u privitku

Autor: Josipa Strnišćak, 10. 2. 2022. 12:31

U prilogu donosimo Obavijest roditeljima o modelu ukidanja samoizolacije u osnovnim i srednjim školama uz provođenje redovitog dobrovoljnog testiranja učenika

 [više]

Dan sigurnije interneta

Autor: Josipa Strnišćak, 8. 2. 2022. 13:44

Dan sigurnijeg interneta obilježava se svake godine drugog dana drugog tjedna u veljači. Internet nam mnoge stvari olakšava i ima puno prednosti, no krije i mnoge zamke i opasnosti. Potrebno je naučiti prepoznati opasnosti na internetu i kako reagirati na njih kako bi se zaštitili.

Učenici 2.d i 3.e razreda koji polaze izvannastavnu grupu „Mali informatičari“ sudjelovali su u izradi internetskog bontona uz pomoć kojeg možete ponoviti pravila ponašanja na internetu.

Učiteljica informatike, Simona Sakač

 [više]

Roditeljski sastanak za buduće prvašiće Vijest ima dokument u privitku

Autor: Josipa Strnišćak, 7. 2. 2022. 17:43

Poštovani roditelji budućih učenika 1. razreda, 

Upravni odjel za obrazovanje i kulturu Međimurske županije objavio je raspored održavanja roditeljskih sastanaka u osnovnim školama u Međimurskoj županiji. 

Roditeljski sastanak u našoj školi održat će se 9. veljače u 17 sati. 

 [više]

Pomozi mi da razumijem kako se osjećam

Autor: ANDREA MATIĆ, 24. 1. 2022. 11:26

Dana 24. siječnja u prvim razredima počeli smo s realizacijom projekta "Pomozi mi da razumijem kako se osjećam". Razrednice Kristina Balent i Darinka Kirić su uz pomoć romskih pomagača Zore Balog i Josipa Oršoša saznali kada su sve naši učenici sretni. Što je za njih sreća učenici su ispisivali na hrvatskom i romskom jeziku. Sreću su pokušali i nacrtati, a svi smo se osjećali sretni kada smo na kraju pjevali pjesmu "Kad si sretan". Ovo je prva od četiri predviđene radionice za učenike i jedva čekamo novu! 

 [više]

Plan upisa u prvi razred Vijest ima dokument u privitku

Autor: Josipa Strnišćak, 17. 1. 2022. 12:40

U prilogu donosimo prilog o planu upisa učenika u prvi razred.

 [više]

Sretan Božić i nova 2022. godina

Autor: Josipa Strnišćak, 22. 12. 2021. 08:54

Dragi učenici, roditelji i prijatelji OŠ dr. Ivana Novaka Macinec!

Čestit Božić i sretnu novu 2022. godinu žele vam učitelji, učiteljice, odgojiteljice, asistenti, pomagači, tehničko osoblje, stručne suradnice te ravnateljica škole uz note i stihove pjesme „Fritula“ 

 [više]

UČENICI NAŠE ŠKOLE ŽELE VAM SRETAN BOŽIĆ

Autor: ANDREA MATIĆ, 21. 12. 2021. 17:32

Zajedno sa svojim učiteljima učenici OŠ dr. Ivana Novaka Macinec i PŠ Gornji Hrašćan pripremili su pregršt glazbe, stihova, plesa i glume te snimili svoje božićne čestitke i želje za božićni video. 

Vi samo pripremite kekse i topli napitak
 jer gledanje bit će pravi užitak. 
Oni vam žele ispunjenje svih snova,

sretan Božić i Godina nova! :)

 

 [više]

Škole jednakih mogućnosti u Međimurskoj županiji

Autor: Josipa Strnišćak, 21. 12. 2021. 10:26

 [više]

Božićne radosti u OŠ dr. Ivana Novaka Macinec

Autor: Josipa Strnišćak, 21. 12. 2021. 06:49

Učenici 2. B razreda, u duhu Božića i božićnog raspoloženja, potaknuli su svoju maštu i izražavanje ideja.

Zapitali smo se što bi učinili kada bi Djed Božićnjak zapeo u našem dimnjaku. Neki od odgovora nasmijali su nas, ali na kraju smo zaključili da Djed Božićnjak svakako može računati na našu pomoć ukoliko to bude potrebno.🙂
Također smo imali i malu božićnu oluju ideja gdje smo jedni drugima objasnili i opisali što se sve može objesiti na božićno drvce, što sve možemo zamotati i pokloniti, koja jela i kolače možemo pripremiti za Božić te kako možemo urediti svoj dom za blagdane.
Svim učiteljima i učenicima želimo mirne i sretne blagdane. Radost, sreća i veselje - to su za vas naše želje!
Učenici  2.B razreda i učiteljica Sanja Tkalec
 
 [više]

Kreativnost na djelu

Autor: Josipa Strnišćak, 20. 12. 2021. 07:34

I polaznici predškolske skupine Jagodice na svoj su se način pripremili za nadolazeći Božić.

 [više]

Futsal natjecanje

Autor: Josipa Strnišćak, 20. 12. 2021. 07:24

Natjecanje u futsalu za učenike osnovnih škola

U ponedjeljak 13. 12. 2021. u organizaciji Međimurskog školskog sportskog saveza u OŠ Mala Subotica održalo se natjecanje u Futsalu za učenike osnovnih škola.

Natjecali su se učenici iz pet osnovnih škola: OŠ “Petar Zrinski” Šenkovec – ŠSD Eko Tigrići, OŠ Nedelišće – ŠŠD Pume, OŠ Ivana Novaka Pribislavec – ŠSD Pribislav, OŠ Macinec – ŠSD Gromovi i domaćin OŠ Tomaša Goričanca Mala Subotica – ŠSD Ftiči.

 
U sastavu ŠSD Gromovi bili su: Niko Košir, Karlo Horvat, Luka Horvat, Dino Balog, Leon Škvorc, Leonardo Oršuš, Nikola Ignac, Mateo Balog, Simon Maksimović i Noa Vincetič.

U dvije skupine odigrano je pet utakmica. Konačan poredak bio je:

1. OŠ Nedelišće – ŠŠD Pume

2. OŠ dr. Ivana Novaka Macinec – ŠSD Gromovi

3. OŠ “Petar Zrinski” Šenkovec – ŠSD Eko Tigrići

4. OŠ Tomaša Goričanca Mala Subotica – ŠSD Ftiči

Na županijsko finale plasirala se ekipa iz OŠ Nedelišće. 

Treneri domaće ekipe bili su učitelji Anica Benjak i Luka Prprović.

Čestitke dečkima na velikoj borbi i osvojenom 2. mjestu. 

 

 [više]

Niknula je božićna pšenica!

Autor: Josipa Strnišćak, 20. 12. 2021. 07:18

Učenici 2. c razreda su nestrpljivo i uzbuđeno dočekali nicanje božićne pšenice pšenice koja simbolizira novi život.
Pšenicu su, uz pomoć svoje učiteljice Veronike Vincek, posijali 13. prosinca, na blagdan sv. Lucije, kako bi u razredu imali malo zelenila u ovo predbožićno vrijeme. 
 
 [više]

Advent u OŠ dr. Ivana Novaka Macinec

Autor: Josipa Strnišćak, 16. 12. 2021. 16:11

Svake godine u prosincu naši su učenici jako zaposleni i kreativni. Što su sve radili, kako su se pripremali za najljepše doba godine, pogledajte u videu.

 

 [više]

Kreativnost na djelu

Autor: Josipa Strnišćak, 2. 12. 2021. 19:43

Učenici 3.b razreda prvi put su se okušali u izradi skulptura od alu-folije. Zadatak je bio izraditi drvo zimi, a rezultat - čarobna šuma srebrnih drvaca... Pravi zimski ugođaj! 

 [više]

Ponovi brzo tri puta: referentna zbirka! :)

Autor: ANDREA MATIĆ, 1. 12. 2021. 18:15

Učenike trećeg razreda u područnoj školi posjetila je školska knjižničarka. Naučili smo što je to referentna (ili lakše za izgovoriti – priručna) zbirka, kako koristiti enciklopedije, koja je razlika između općih i specijaliziranih enciklopedija te kako su organizirane. Znatiželju im je najviše rasplamsala enciklopedija hrvatskih prezimena u kojoj su, naravno, potražili i svoje prezime :)

 [više]

2.B zna da je čitati važno!

Autor: ANDREA MATIĆ, 1. 12. 2021. 17:30

Mali čitači 2.B razreda zadnjih su tjedana marljivi poput pčelica.
Istraživali su i zapisali svoja razmišljanja o važnosti čitanja te kako da postanu još bolji čitači. Jedni drugima su ispričali što najviše vole čitati u slobodno vrijeme i zašto. Također su se okušali u pisanju sastavka, crtanju stripa te pisanju poruke Svetom Nikoli u čizmici koju su izradili. Nadaju se da će Sveti Nikola pročitati njihove iskrene želje te svratiti na razrednu čajanku koju često održavaju u njihovoj maloj čitaonici.
Učiteljica Sanja Tkalec
 
 
 
 
 [više]

Uspješno provedena kampanja Zasadi stablo, ne budi panj

Autor: ANDREA MATIĆ, 29. 11. 2021. 09:26

Učenici Osnovne škole dr. Ivana Novaka Macinec sudjelovali su u Nacionalnoj kampanji sadnje stabala u Hrvatskoj. U dvorištu područne škole u Gornjem Hrašćanu  posadili su dva pitoma kestena, trešnju i javor. Učenici 2.d i 3.e razreda pozorno su slušali upute  te aktivno sudjelovali u sadnji sadnica.

 [više]

Božićni sajam

Autor: ANDREA MATIĆ, 23. 11. 2021. 11:33

 [više]

Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje

Autor: Josipa Strnišćak, 18. 11. 2021. 10:55

Učenici naše škole i ove su godine prigodnim paljenjem svijeća i aktivnostima na nastavi obilježili Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje.

Ostale fotografije možete pogledati u FOTOGALERIJI.

 [više]

Mjesec hrvatske knjige

Autor: ANDREA MATIĆ, 15. 11. 2021. 17:28

I ove godine obilježili smo Mjesec hrvatske knjige. Od 15. listopada do 15.studenoga isticali smo važnost knjige i čitanja. 

 

 

 [više]

Obilježavanje Mjeseca hrvatske knjige

Autor: Josipa Strnišćak, 12. 11. 2021. 11:29

3. b razred, zajedno sa svojom učiteljicom Jasnom Murković, obilježio je Mjesec hrvatske knjige. Zajedno su čitali lektiru Čudnovate zgode šegrta Hlapića, a na likovnom su kombiniranom tehnikom flomaster/pastele slikali majstora Mrkonju i Hlapića. Ovo su neki od uradaka.

 [više]

Školski obroci svima

Autor: Josipa Strnišćak, 9. 11. 2021. 12:23

Projekt „ŠKOLSKI OBROCI SVIMA 2021./2022.“, financiran je u sklopu programa „Osiguravanje školske prehrane za djecu u riziku od siromaštva (školska godina 2021. - 2022.)“, a u projektu sudjeluju 22 osnovne škole čiji osnivač je Međimurska županija.

Cilj projekta je ublažavanje najgorih oblika dječjeg siromaštva putem podjele besplatnih obroka onim najpotrebitijima. Vrsta obroka koja će im biti podijeljena identična je vrsti obroka koji se poslužuje i drugim učenicima čiji roditelji samostalno financiraju troškove školske kuhinje.

Projektom „Školski obroci svima 2021./2022.“ osigurat će se podjela najmanje 173.950 obroka tijekom ove školske godine za najmanje 994 djece koja dolaze iz obitelji koje su korisnice prava na doplatak za djecu. Na taj način doprinijet će se rješavanju problema nedostatka hrane za djecu koja žive u obiteljima u riziku od siromaštva.

Pravilna prehrana posebno je značajna u razdoblju odrastanja, a osiguravanjem uvjeta za odgovarajući psihofizički rast i razvoj, zdrave prehrambene navike koje djeca steknu u ranom djetinjstvu utječu i na odabir hrane i način prehrane i u kasnijem životnom razdoblju, a time i na zdravlje u odrasloj dobi.

Razdoblje provedbe projekta je od 6. rujna 2021. godine do 6. srpnja 2022. godine, a ukupna vrijednost mu je 999.081,83 HRK. Isti je u potpunosti sufinanciran pomoću Fonda europske pomoći za najpotrebitije (FEAD) u okviru Operativnog programa za hranu i/ili osnovnu materijalnu pomoć za razdoblje 2014.-2020.

 [više]

Obavijest o održavanju nastave

Autor: Josipa Strnišćak, 7. 11. 2021. 10:57

Dragi učenici, poštovani roditelji!

Prema dopuni novih Uputa HZJZ i Ministarstava znanosti i obrazovanja od 5.11.2021. obavještavam vas da je od ponedjeljka 8.11.2021. godine obavezno nošenje maski i tijekom nastave za učenike od 5. – 8. razreda.

Ravnateljica: Božena Dogša, prof.

 [više]

Obavijest o održavanju nastave

Autor: Josipa Strnišćak, 5. 11. 2021. 12:18

Dragi učenici, poštovani roditelji!

Obavještavamo vas da će se nastava od ponedjeljka, 8.11.2021. godine održavati u školi za sve učenike od 1. do 8. razreda prema uobičajenom rasporedu. Molimo učenike da se pridržavaju epidemioloških mjera.

S poštovanjem,

Ravnateljica: Božena Dogša, prof.

 [više]

Nastava na drugačiji način

Autor: Josipa Strnišćak, 3. 11. 2021. 11:16

U sklopu kurikuluma Engleskog jezika učenici na satovima izlaze iz okvira učionice i upoznaju druge kulture. Tako su proteklog tjedna (25.10. - 29.10.2021.) upoznali američki običaj Halloween. Učiteljice Aneta Horvat, Dijana Kirić i Iva Varga osmislile su nastavne sadržaje i upotpunile ih djeci zanimljivim aktivnostima.

Križaljke, osmosmjerke, classroom escape, slikovni sudoku i kodirane zagonetke bile su izazov učenicima, a među radovima se mogu naći i recepti za različite čarobne napitke ili strašne slikopriče ispričane uz pomoć emotikona.
Kako je bilo na satovima te učeničke radove možete pogledati u fotogaleriji

 [više]

9. Smotra hrvatskoga školskoga filma

Autor: Josipa Strnišćak, 2. 11. 2021. 08:52

Naši filmaši na 9. Smotri hrvatskoga školskoga filma

Od ukupno 88 prijavljenih filmova na Smotru hrvatskoga školskoga filma povjerenstvo u sastavu: predsjednica državnoga povjerenstva Ivana Ivančić Medved, redateljica Snježana Tribuson, redatelj Neven Hitrec, montažer Slaven Zečević, voditeljica Škole animiranoga filma Čakovec Jasminka Bijelić Ljubić, redatelj Istvan Filakovity i filmski snimatelj Silvestar Kolbas odabralo je 48 filmova čiji su autori učenici osnovnih i srednjih škola. Državnu smotru organizirali su Agencija za odgoj i obrazovanje, Hrvatski filmski savez te Ministarstvo znanosti i obrazovanja.

Na Smotru koja je održana u zagrebačkom kinu „Tuškanac“ od 26. do 28. listopada uvršten je i dokumentarni film učenika OŠ dr. Ivana Novaka Macinec naslova „Huligani“. Iako Smotra nema pobjednika, već spomenuto povjerenstvo izdvojilo je film „Huligani“ među desetak najuspješnijih prikazanih filmova.

Autori filma su Jakov Bregović, Luka Horvat, Uma Kirić, Vita Škrobar i Lana Trbović, a njihove voditeljice učiteljice Kristinka Vugrinec i Andrea Matić. Kako cijela ekipa zbog korone nije mogla sudjelovati u programu Smotre, predstavnice su bile samo učenica Vita i učiteljica Kristinka. Djelić atmosfere donose fotografije u prilogu.

 [više]

KROS Podturen

Autor: ANDREA MATIĆ, 2. 11. 2021. 08:20

Dana 26. listopada 2021. godine održalo se školsko natjecanje za sve osnovne i srednje škole u Podturnu kraj rijeke Mure. U konkurenciji osnovnih škola 5. i 6. razreda, natjecalo se 13 osnovnih škola. OŠ Macinec i njemu pripadajuće ŠSD Gromovi, pod vodstvom učitelja Luke Prprovića, zauzeli su 11. mjesto u kategoriji učenika u sastavu: Sandi Ignac, Nikola Ignac, Simon Maksimović i Sebastijan Ignac. Pošto je to bilo njihovo prvo natjecanje, itekako smo ponosni na ostvareni rezultat i naše učenike koji su dali i zadnji atom snage za što bolji plasman. Čestitke dečkima. 

 [više]

Jesenski odmor učenika

Autor: Josipa Strnišćak, 29. 10. 2021. 15:06

Poštovani roditelji i dragi učenici!

Obavještavamo vas da jesenski odmor za učenike počinje 2. studenog 2021. godine i traje do 3. studenog 2021. godine.

Također, sukladno uputi Stožera civilne zaštite Međimurske županije dana 4. i 5. studenog nastava će se za sve učenike Osnovne škole dr. Ivana Novaka Macinec organizirati prema modelu C, odnosno na daljinu.

Učenici razredne nastave će s učiteljima komunicirati preko Viber grupe, dok će se nastava za učenike predmetne nastave odvijati opreko platforme Teams u realnom vremenu prema postojećm rasporedu.

 [više]

Susret s književnikom

Autor: Josipa Strnišćak, 20. 10. 2021. 12:28

Svi se rađamo kao pjesnici - susret "na daljinu" sa Zrinkom Kapetanićem

 
Učenici osmih razreda OŠ dr. Ivana Novaka prisustvovali su u druženju "on line" s pjesikom, recitatorom, youtuberom, policajcem romantičnog srca Zrinkom Kapetanićem.
Četvrti sat nastave u ponedjeljak, 18. listopada bio je poseban. Posvetili su ga pjesništvu, kazivanju poezije i obilježavanju Mjeseca hrvatske knjige.
Susret "na daljinu" uljepšali su nam stihovi Zrinka Kapetanića, Enesa Kiševića, Dragutina Tadijanovića, Dobriše Cesarića, Pabla Nerude, Konstantina Simonova i drugih.
Zrinko Kapetanić izdao je pjesničke zbirke "Dječak u zabludi" i "U šutnji pjevam."
Poznat je i kao interpretator poezije koji na svom YouTube kanalu "The Voice of Poerty" ima čak 7 000 pratitelja.
Interesantno je da je g. Kapetanić načelnik PP Okučani.
Svojom zanimljivom pojavom približio je pjesništvo učenicima. Istaknuo je kako se svi rađamo kao pjesnici, a kada osjetimo tu magiju, onda i ostajemo u njoj.
Oduševljeni učenici rekli kako bi ga voljeli upoznati uživo.
(Jagoda Vičević)
 [više]

Dani kruha i zahvalnosti

Autor: Josipa Strnišćak, 19. 10. 2021. 14:20

Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje, 2021.

Dragi Bože zahvaljujem ti za ovaj dan. Neka ovaj kruh bude blagoslovljen i da u miru jedemo. Hvala ti za sve plodove. Rosana Balog 5.a

U petak, 15. listopada, učenici su u školu osim udžbenika i bilježnica donijeli i pekarske proizvode i voće. Obilježavali smo dane kruha i zahvalnosti za plodove zemlje.

Više fotografija pogledajte na našoj FACEBOOK STRANICI.

 [više]

10. DUFF

Autor: Josipa Strnišćak, 19. 10. 2021. 13:10

HULIGANI NA DUFF-U

U Dubrovniku se ove godine od 14. do 17. listopada održavao jubilarni 10. DUFF, Dubrovački filmski festival za djecu i mlade zemalja Mediterana. Od ukupno tristotinjak pristiglih filmova u više kategorija Selekcijski žiri u sastavu: Tvrtko Rašpolić, Ana Dokler i Zuzanna Kazmierczak odabrao je njih 52. Ocjenjivački žiri činili su: Jelena Perčin, hrvatska glumica, Milan Trenc, hrvatski redatelj, i Ahmet Boyacioglu, turski redatelj.

Među ozbiljnom konkurencijom iz gotovo cijeloga svijeta (Španjolska, Francuska, Grčka, Izrael, Italija pa čak i daleke Kina i Australija) našao se i dokumentarni film „Huligani“ učenika OŠ dr. Ivana Novaka Macinec, što se već može smatrati velikom nagradom. Medijsku grupu predstavljale su učenice Uma Kirić i Lana Trbović s mentoricom Kristinkom Vugrinec.

Gledanje filmskih projekcija u predivnom Dubrovniku sigurno će pobuditi nove ideje za nastanak još boljih filmova u Medijskoj grupi.

 [više]

Sigurno u prometu

Autor: Josipa Strnišćak, 13. 10. 2021. 13:41

U ponedjeljak 11.10.2021. učenici prvog a,b i c razreda sudjelovali su u kratkom informativno -- poučnom predavanju projekta "Sigurni u prometu". Predavanje je vodio policijski službenik Dejan Orehovec koji je na vrlo zanimljiv i djeci razumljiv način objasnio važnost primjerenog ponašanja u prometu. Zbog epidemije Covida-19 predavanje je održano u dvorištu škole. 

 [više]

Europski dan jezika

Autor: Josipa Strnišćak, 6. 10. 2021. 11:57

Naša škola je i ove godine obilježila Europski dan jezika. Zajedno s OŠ Hodošan pokrenuli smo eTwinning projekt. Uključile su se škole iz Hrvatske, Francuske, Španjolske, Portugala, Litve, Grčke, Rumunjske i Poljske. Naši učenici su, na satovima engleskog jezika kao i na raznim grupama, s učiteljicama Anetom Horvat, Dijanom Kirić i Ivom Varga, izrađivali zastave europskih zemalja i naučili kojim zemljama pripadaju. 

 [više]

59. Revija hrvatskog filmskog stvaralaštva djece

Autor: Josipa Strnišćak, 4. 10. 2021. 09:20

„Huligani“ na 59. Reviji hrvatskog filmskog stvaralaštva djece

 

Dokumentarni film „Huligani“ izabran je među 78 najboljih dječjih filmova prikazanih na 59. Reviji hrvatskog filmskog stvaralaštva djece od 30. rujna do 3. listopada u Varaždinu. Tema filma su učitelji s tetovažama, a protagonisti su učitelji naše škole: Vanesa Novak, Gabrijel Kovačić, Vesna Perhoč i stručna suradnica Simona Borko. U posljednje vrijeme sve se više ljudi tetovira, no još je uvijek puno predrasuda o ljudima s tetovažama. U filmu se pojavljuju i učenici koji hrabro pred kamerom objašnjavaju kako nastaju tetovaže te iznose svoje mišljenje o njima.

Film možete pogledati na sljedećoj POVEZNICI.

             

 [više]

Nove epidemiološke upute Vijest ima dokument u privitku

Autor: Josipa Strnišćak, 1. 10. 2021. 12:40

U privitku donosimo najnovije upute HZJZ-a u vezi najnovijih epidemioloških mjera.

 [više]

14. Mali DOKUart

Autor: Josipa Strnišćak, 27. 9. 2021. 07:11

Medijska grupa na 14. Malom DOKUartu

Od ukupno 40 prijavljenih dokumentarnih filmova osnovnoškolaca iz cijele Hrvatske za projekciju festivala dokumentarnoga filma Mali DOKUart prosudbena komisija izabrala je sedam najboljih među kojima se našao „Još nam samo jedna fali“, dokumentarni film Medijske grupe OŠ dr. Ivana Novaka Macinec. Autorsku ekipu činili su: Uma Kirić, Lana Trbović, Jakov Bregović i Luka Horvat s mentoricama Kristinkom Vugrinec i Andreom Matić.

14. Mali DOKUart održan je 24. rujna 2021. g. u Kulturnom i multimedijskom centru u Bjelovaru gdje se osim projekcije filmova održala i svečanost dodjele nagrada. Naša ekipa primila je pohvalnicu za svoj uspješan film te je ponosno nosi u svoju školu u Macinec gdje već stoje dvije uspomene na nagrađene filmove na ovom festivalu.

Za one koji još nisu pogledali film o neobičnom zanimanju u ženskom svijetu, evo poveznice: Još nam samo jedna fali - YouTube

 [više]

International Dot Day

Autor: Josipa Strnišćak, 20. 9. 2021. 08:00

Prošli tjedan (13. - 17.9.) naši su učenici, na satovima Engleskog jezika da svojim učiteljicama Anetom Horvat i Dijanom Kirić, sudjelovali u eTwinning događaju. Zajedno s više od 800 različitih ustanova diljem svijeta obilježili su “International Dot Day“ (“Međunarodni dan točke”). Poslušali su zanimljivu priču Petera H. Reynoldsa: “The Dot” i saznali kako jedan maleni znak, poput točke, može nekome dati krila i samopouzdanje te mu možda i promijeniti životni vijek.
Njihove likovne radove možete pogledati u galeriji slika, a priču možete pronaći na internetu.
 
 
 [više]

Obilježen Hrvatski olimpijski dan

Autor: Josipa Strnišćak, 13. 9. 2021. 08:44

Učenici OŠ dr. Ivana Novaka Macinec su u petak, 10. rujna, zajedničkom tjelovježbom obilježili Hrvatski olimpijski dan.

Ostale fotografije pogledajte u našoj GALERIJI.

 [više]

Organizacija nastave u OŠ dr. Ivana Novaka Macinec Vijest ima dokument u privitku

Autor: Josipa Strnišćak, 3. 9. 2021. 09:30

Poštovani učenici i roditelji, 

donosimo vam obavijesti vezane uz održavanje nastave u šk. godini 2021./2022.

 [više]

Obavijest o početku nastave u šk. godini 2021./2022.

Autor: Josipa Strnišćak, 2. 9. 2021. 19:39

Poštovani roditelji i dragi učenici,

nastava u školskoj godini 2021./2022. počinje u ponedjeljak, 6. rujna 2021. godine prema sljedećem rasporedu:

OŠ dr. Ivana Novaka Macinec:

 • razredna nastava započinje u jutarnjoj smjeni (s početkom u 7:30 sati)
 • predmetna nastava u popodnevnoj smjeni (s početkom u 13:30 sati)
 • Predškola:

  • jutarnja smjena: 2 grupe predškolaca (odgojiteljice Kristina Branilović i Anamarija Novak)

  • Popodnevna smjena: 3 grupe predškolaca (odgojiteljice Dragica Kraljić, Žaklina Čonda i Anamarija Potočnik)

​​Učenici dolaze u školu organiziranim prijevozom. Prvi dan nastave učenici će imati 3 sata sa razrednikom koji će ih upoznati sa svim epidemiološkim mjerama, posebnoj organizaciji nastave, posebnim pravilima koja će vrijediti te im dati sve ostale važne informacije o nastavi i školi u ovim izuzetnim okolnostima. Učenici su u školu obavezni donijeti školske papuče i torbu kako bi preuzeli udžbenike. Nošenje maski i dalje je obavezno tijekom vožnje autobusom kao i za vrijeme boravka na hodnicima.

PŠ Gornji Hrašćan:

 • 2. i 3. razred započinje u jutarnjoj smjeni (s početkom u 7:45 sati), 4. razred u popodnevnoj smjeni (s početkom u 13:45 sati).

Prvi dan učenici će imati 3 sata sa razrednikom. Učenici su u školu obavezni donijeti školske papuče i torbu kako bi preuzeli udžbenike. Učenici prvi dan nemaju organizirani prijevoz, ali mogu doći u školu u pratnji roditelja uz pridržavanje epidemioloških mjera.

 • 1. razred u PŠ Gornji Hrašćan započinje s nastavom u 14 sati.

Prvi dan učenici će imati 2 sata sa razrednikom.Učenici dolaze u školu u pratnji roditelja uz pridžavanja epidemiolških mjera

 [više]

POPIS DRUGIH OBRAZOVNIH MATERIJALA (RADNE BILJEŽNICE) ZA ŠK.GOD.2021./2022. Vijest ima dokument u privitku

Autor: Josipa Strnišćak, 14. 7. 2021. 09:30

Poštovani roditelji,

sredstvima Državnoga proračuna nabavljaju se isključivo udžbenici za obvezne i izborne nastavne predmete sukladno Odluci o odabiru koju je škola donijela i objavila na svojim mrežnim stranicama.

Sredstva nisu osigurana za nabavu dopunskih i pomoćnih nastavnih sredstava (radne bilježnice, zbirke zadataka, kutije za Tehničku kulturu, likovne mape, atlasi itd.).

 [više]

Odabir udžbenika Vijest ima dokument u privitku

Autor: Josipa Strnišćak, 1. 7. 2021. 13:06

U privitku donosimo Odluku o odabiru obveznih udžbenika i dodatnih radnih materijala te popis istih za šk. godinu 2021./2022.

 [više]

Arhiva naših vijesti   
 e-Dnevnik

OŠ dr. Ivana Novaka Macinec u šk. godini 2016./2017. postala je dio e-Dnevnik sustava.

e-Lektire

Facebook stranica škole

Dokumenti škole

Kalendar
« Kolovoz 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji

Srednje škole
Korisni linkovi
Tisak

CMS za škole logo
Osnovna škola Dr. Ivana Novaka Macinec / Glavna 32, HR-40306 Macinec / os-inovaka-macinec.skole.hr / ured@os-inovaka-macinec.skole.hr
preskoči na navigaciju